Чай є одним із найпопулярніших напоїв у всьому світі. Така масова популярність чаю пояснюється користю для здоров’я, яку він приносить, і його можна вживати гарячим або холодним, будь-де та будь-коли протягом дня. Це призвело до створення багатьох варіацій у різних регіонах світу.
Ще один напій на основі чаю, який привернув велику увагу, особливо в соціальних мережах, – бульбашковий чай. Його популярність вийшла за межі країни походження, Тайваню. Глобальний ринок бульбашкового чаю зазнав величезного зростання, головним чином завдяки впливовим особам у соціальних мережах.
Хоча пухирчастий чай виготовляється шляхом змішування чаю з молоком та іншими інгредієнтами, він не зовсім вважається чаєм. Є деякі значні відмінності між звичайним чаєм і бульбашковим чаєм.
Що таке чай?
Чай — це ароматний напій, який готують шляхом змішування висушених листків Camellia Sinensis у гарячій або киплячій воді. Ці рослини ростуть у деяких країнах, таких як Китай, Індія, Японія та Шрі-Ланка. Вони корисні для нашого здоров’я, оскільки містять дуже невелику кількість мінералів, таких як магній, фосфор, мідь, цинк, калій і натрій.
Вони доступні в кількох варіантах, і смак, колір і аромат чаю можуть відрізнятися залежно від регіону, де він був вирощений. Хоча в усьому світі можна знайти тисячі чаїв, їх можна розділити на шість основних категорій: зелений , фіолетовий, чорний, улун, білий і пуер.
Зелений чай є одним із найпопулярніших чаїв на ринку, оскільки він допомагає контролювати вагу. Він має світло-зелений колір і більш м’який смак порівняно з іншими видами чаю. Їх виготовляють шляхом збирання листя зеленого чаю та негайного приготування на пару або смаження на сковороді після процесу збирання.
Ринок зеленого чаю зростає разом із зростанням усвідомлення здоров’я людей у всьому світі.
Фіолетовий чай це відносно новий вид чаю, і минуло не так багато часу з моменту появи цього чаю на ринку. Вони рідкісні, оскільки доступні лише в Ассамі, Індія, та Кенії, Африка. У цьому чаї дуже мало кофеїну, але дуже багато антиоксидантів.
чорний чай це чай, про який знатиме більшість людей, оскільки це одна з найпопулярніших сумішей для сніданку в Англійському сніданку та Ірландському сніданку. Чорний чай має найвищий рівень кофеїну порівняно з іншими видами чаю, приблизно вдвічі менше, ніж у каві.
Чорні чаї виготовляють шляхом збору чайного листя і в’ялення, а потім злегка подрібнення на більш дрібні шматочки. Потім листя чаю стають коричнево-чорними в результаті їх повного окислення.
Чай улун це частково окислена версія чаю. Існують різні типи чаю улун, які вирощуються з особливого варіанту чайної рослини, яка культивується протягом багатьох років, щоб надати йому різні смаки. Чайне листя улун піддається окисленню залежно від типу, деякі можуть повністю окислюватися, як чорний чай.
Білий чай проходить мінімальну кількість обробки перед тим, як бути висушеним і упакованим. Вони містять дуже низький рівень кофеїну та мають м’який смак. Вони проходять мінімальний рівень окислення.
Чай Пуер це витриманий і частково ферментований тип чаю, і він дуже схожий на чорний чай, оскільки містить подібну кількість кофеїну. Їх виробляють шляхом витримки протягом кількох років, щоб надати насиченого земляного смаку.
Тепер ми можемо зрозуміти, з чого роблять чай і як зазвичай виготовляють чайне листя.
З іншого боку, пухирчастий чай виготовляється шляхом змішування чаю, молока, фруктів і фруктових соків, а потім додаються кульки тапіоки. Вони не схожі на наш звичайний чай, виготовлений з натуральних продуктів і містить найменшу кількість добавок.
Це не зовсім корисний напій, оскільки він містить 300-400 калорій, а за вмістом мінералів і вітамінів вони близькі до нуля. Одні лише перлини тапіоки можуть містити понад 100 калорій. Вони наповнені цукром і крохмалем, які в основному походять із перлин або кульок тапіоки.